#021 STATISTICĂ ILFOV VÂNZĂRI INTRAVILAN FARĂ CONSTRUCTII

Piața imobiliară din județul Ilfov a fost martoră la o serie de schimbări notabile în 2023, mai ales în ceea ce privește terenurile intravilane fără construcții. Datele privind tranzacțiile de terenuri din luna ianuarie până în septembrie arată o scădere semnificativă a numărului de tranzacții în comparație cu anul precedent.

Ianuarie a adus o scădere drastică a numărului de tranzacții, cu o reducere de 40% față de ianuarie 2022. Aceasta a fost o surpriză neplăcută pentru mulți din industria imobiliară, deoarece se așteptau la o continuitate a tendințelor pozitive din anii anteriori.

Luna februarie a confirmat tendința descrescătoare, cu o scădere identică de 40%. Acest lucru a ridicat semne de întrebare și a stârnit îngrijorare în rândul investitorilor.

În martie, deși scăderea a fost mai mică, cu 30%, tendința negativă s-a menținut. Luna aprilie a adus o reducere de 18%, în timp ce luna mai a înregistrat o scădere de 5% în comparație cu aceeași perioadă din 2022.

Cu toate aceste scăderi, lunile de vară, iunie și iulie, au continuat să fie perioadele cele mai bune pentru vânzări, chiar dacă au înregistrat scăderi. Aceasta sugerează că vara rămâne o perioadă favorabilă pentru tranzacțiile imobiliare în județul Ilfov, cu toate că mediul general înregistrat în 2023 este marcat de scăderi.

Luna august a înregistrat o scădere semnificativă de 40% față de aceeași lună din 2022, subliniind încă o dată dificultățile cu care se confruntă piața imobiliară în acest an. Scăderea s-a atenuat în septembrie, înregistrând o reducere de 10%.

Concluziile trase din aceste date arată că 2023 a fost un an dificil pentru piața terenurilor intravilane fără construcții din Ilfov.

În concluzie, piața terenurilor intravilane fără construcții din zona Ilfov a fost marcată de scăderi semnificative în 2023.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button