Care este ordinea?

Cumpăr și vând, sau vând și cumpăr?

“Vreau să vând 3 camere, stradal și să cumpăr un apartament mai mare. Nu mai locuiesc acolo pentru că nu mă pot odihni, m-am mutat la hotel.

Vă rog să mă ajutați! Puteți?

Am vorbit cu mai mulți agenți, dar niciunul nu vrea să mă ajute.

Aș vrea să vă menționez un lucru, înainte de a-mi vinde locuința, doresc să găsesc prima dată apartamentul în care să mă mut, am atât banii de avans, cât și diferența de preț.

Cea de a doua cerință este ca vânzarea apartamentului meu să se realizeze la prețul pe care mi-l doresc. Am investit foarte mult în acest apartament, este totul nou, nu am cum să-l vând la prețul impus de către agenții imobiliari…”

 

Stimată doamnă, am să împărtășesc perspectiva mea, decizia este a dumneavoastră!

În aceste momente, iunie 2023, piața imobiliară este în schimbare, este o piață a cumpărătorului.

Ce înseamnă acest lucru? În procesul de vânzare sunteți în competiție cu foarte mulți vânzători, perioada în care o proprietate se vinde, mai ales pentru proprietarii care nu sunt reprezentați de un agent imobiliar, s-a mărit, poate depăși chiar 90 de zile sau chiar mai mult, ajungând în unele situații la peste 365 de zile.

Această perioadă de 90 zile se poate micșora dacă veți lista proprietatea la vânzare la preț corect… Nu la prețul rezultat după dorințe și nevoi!

O analiză de paiață este realizată de un agent imobiliar și sunt luate în analiza proprietăți care s-au vândut recent, cât și proprietăți cu care sunteți în competiție directă și indirectă.

Din analiza de piață veți extrage marjele/limitele în care proprietatea are cele mai mari șanse de vânzare în cel mai scurt timp posibil.

Tot din această analiză, veți descoperi care este dinamica pieței pe zonă, câte zile stă pe piață o proprietate, veți trage suficiente concluzii despre competiție și puteți personaliza procesul de marketing, astfel încât să vă diferențiați, iar proprietatea dumneavoastră să fie următoarea proprietate vândută.

Pe o piață a cumpărătorului, în acest proces, prima acțiune pe care o recomand este vânzarea apartamentului dumneavoastră de 3 camere din Lacul Tei.

Dacă doriți cu înverșunare ca prima acțiune să fie găsirea apartamentului și ulterior să vindeți, puteți face această operațiune dacă vă asumați niste riscuri:

Să pierdeți avansul pe care-l dați, care poate consta în câteva mii de euro sau mai mult, depinde cum vă înțelegeți cu proprietarul.

Chiar daca stabiliți un termen de semnare mai larg, de câteva luni, nu aveți nici o garanție că puteți închide tranzacția apartamentului dvs. în timp util.

Cum veți proceda dacă persoana care vă cumpără apartamentul dvs. apelează la un credit? Pentru un credit, în general, este nevoie de mai mult timp, mai ales într-o perioada de vară, cu multe vacanțe, unde ne confruntam cu lipsa personalului la procesarea dosarelor de credit.

Cum veți proceda dacă după 2 luni de la precontract, cel ce apelează la credit bancar, vă dă vestea că banca nu mai acorda finanțare pentru cumpărarea apartamentului?

Nu aveți nici o garanție că veți vinde la prețul dorit de dumneavoastră. Cu cât vă apropiați mai mult de ziua semnării finale, pentru apartamentul la care ați dat vans, cu atât presiunea crește și veți lăsa din preț, este posibil să coborați prețul foarte mult!

Veți pierde timp, energie și veți acumula frustrări. Fiecare proces ar fi bine să aibă o direcție predictibilă.

Din punctul meu de vedere, prima acțiune este aceea de a vă vinde apartamentul din Lacul Tei și ulterior să cumpărați.

În ceea ce privește cumpărarea, este necesar să aveți așteptări realiste. Cereți sprijin sau faceți o analiza de piață pentru a stabili marjele și bugetul de cumpărare. Este posibil, ca în urma analizei, să nu vă încadrați în bugetul propus inițial.  Exact așa se întâmplă în procesul de vânzare, cumpărătorii vor să cumpere cât mai ieftin, iar vânzătorii vor să vanda cât mai scump!

Toate aceste detalii specificate aici, reprezintă doar o perspectivă a cum văd eu lucrurile în procesul tranzacțiilor. Are rol de informare!

Dumneavoastră puteți acționa așa cum credeți că este mai bine!

Mai exista o alternativă care raspunde dorinței dumneavoastră, prima dată să cumpărați și ulterior să vindeți. Pentru că aveți bani de avans, puteți să faceți un credit, cumpărați apartamentul mai mare și ulterior vindeți. În acest mod, puteți testa pe timpul dumneavoastră cum ar fi mai bine, astfel poate reușiți să obțineți chiar prețul dorit, iar ulterior să achitați creditul!

Că să răspund, la întrebarea de ce nu a dorit nici un agent să vă ajute?… pentru că este o misiune greu de îndeplinit: prețul dorit de dvs, ordinea tranzacțiilor…

Daca totuși doriți să fiți consiliată de un agent imobiliar, vă recomand să-l angajați! Prima dată îl plătiți pentru consultantă, pentru procesele dorite și ulterior îi acordați comisionul  pentru finalizarea tranzacției. Sigur se va schimba perspectiva pe o astfel de abordare!

Analizând această speță, vă pot spune că sunt mai mutle detalii de dezbătut!

Ce vă recomand? Să alegeți inspirat!

Gânduri bune!

 

Cu respect,

Cristian Pană

Tel: 0729209071

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button