Strategii să Vinzi o Casă

Strategii să Vinzi o Casă

În ultimii 19 ani am ajutat atât vânzătorii, cât și cumpărătorii să-și rezolve nevoile imobiliare, să vândă sau să cumpere o proprietate.

Hai să vorbim, consultanța este gratuită și fără nicio obligație. Pot obține pentru tine rezultate bune într-un timp mai scurt.

Cristian Pana tel: 0729209071

Care este procesul de vânzare?

Poziționează corect proprietatea în piață.

Poate te întrebi ce se întâmplă dacă listezi proprietatea la un preț mai mare decât prețul pieței?

Poziționarea în piață a proprietății ne duce cu gândul la preț. Știm cu toții că Prețul Corect nu este după cum simți și mai știm că poziționarea prețului corect atrage numărul cel mai mare de cumpărători.

Stabilirea unui preț mult mai mare, decât prețul real de tranzacționare și mai mare decât ofertele comparabile de pe piață, face doar să-i ajute pe ați proprietari să vândă.

Astfel poți vinde cu șanse reale de cele mai multe ori în primele 30 zile la prețul cerut, ba mai mult creând concurență între cumpărători și chiar să ai șanse reale de a vinde peste prețul cerut prin concurență care se creează între cumpărătorii calificați.

Cum creăm o concurență reală între cumpărătorii calificați?? Prin realizarea unei analize comparative și competitive a proprietății în urma căreia stabilim prețul corect.

Vinzi o Casă

Ce este mai important? Care este pe primul loc? În procesul de vânzare al proprietății?

 – Cel mai bun preț

– Cel mai scurt timp

– Minim de efort

Cei mai mulți proprietari aleg pe primul loc „cel mai bun preț” apoi timpul și pe locul trei ca excepție minim de efort.

Cei care aleg timpul o fac pentru că sunt presați, au dat un avans la o altă proprietate, pleacă din țară în 60 zile și alte situații de constrângere. Aici intervine practic o nevoie ce este necesar să se rezolve.

Este foarte important în procesul de vânzare să-ți clarifici ca proprietar de ce este cel mai important pentru tine prețul. Care sunt acele nevoi și dorințe ce urmează să le îndeplinească factorul preț?

Cumva proprietatea care se vinde, a fost dobândită printr-un proces de cumpărare?

DAA!?… Hai să facem următorul exercițiu! Cum ai acționat ca și cumpărător din momentul în care s-a născut gândul de a cumpăra și până când ai găsit proprietatea dorită?

Probabil primul lucru ți-ai stabilit bugetul, apoi ai ales zona și au urmat vizionările. Cate proprietăți ai vizionat? Destul de multe! Dacă îmi vei spune că doar 2 sau 3 cel mai probabil pe zona în care ai căutat sunt puține oferte la vânzare. Dacă fizic nu ai reușit să vezi multe proprietăți, sigur ai dat multe telefoane și ai analizat ofertele.

Un cumpărător din momentul în care se apucă de căutat proprietăți și până când găsește proprietatea dorită petrece pe piață câteva luni și vizionează mai multe proprietăți în acest proces de căutare. De ce durează câteva luni? Unii proprietari cer prea mult, alte proprietăți se vând mai rapid… sunt diverse motive.

Adu-ți aminte când făceai analiza ofertelor pe site-urile de imobiliare, ce proprietăți luai în calcul? Pe cele mai scumpe sau pe cele mai ieftine? Cei mai mulți cumpărători le ordonează după preț și merg la cele care se încadrează în bugetul lor. Pot exista și excepții, dar cei mai mulți cumpărători acționează după raționamentul de mai sus!

Fii un vânzător pregătit

Statistica arata că cele mai multe tranzacții nu se realizează dintr-un motiv foarte simplu: cumpărătorul se întâlnește prea devreme cu vânzătorul.

Daca nu ai strategie de vânzare și nu ești pregătit s-ar putea să oferi mai multe informații decât este necesar:

  • Nu mă grăbesc, dar vreau să închei tranzacția în patru săptămâni
  • Am pus acest preț pentru cine întreabă
  • Vând pentru că am o problemă/urgență în familie

Nu da mai multe informații care se pot întoarce împotriva ta. Fii inspirat!

Valoarea de piață.

Cum funcționează?

Se adresează unui număr suficient de cumpărători pentru a a determina vânzarea într-o perioadă de timp rezonabilă.

În cât timp pe zona în care ai proprietatea piața rămâne fără stocuri?

Indicatorul care ne arată cererea și oferta pe piață este „rata de absorție”

Acest indicator ajută proprietarii să înțeleagă că stabilirea prețului este esențială pentru rezultate realiste și că supraevaluarea le afectează procesul de vânzare.

Să presupunem că pe o anumită piață imobiliară există 100 de proprietăți la vânzare. Pentru că suntem pe o piață a vânzătorului se vând 25 de case pe lună. Pentru a stabili în cât timp rămâne piața fără proprietăți, se împarte numărul de proprietăți disponibile la numărul de proprietăți vândute în intervalul de timp dat. Rezultă 100 /25 = 4 luni pentru ca piața respectivă să rămână fără stocuri.

Marketing personalizat de calitate și atragerea de contacte calificate

Procesul de Marketing începe din prima secundă în care te-ai decis să pui pe piață proprietatea la vânzare. Fiecare proprietate este diferită, iar planul de marketing se personalizează în funcție de proprietate.

În tot acest proces este bine ca pentru câteva momente să-ți pui pe cap și pălăria de cumpărător, să vezi lucrurile și din perspectiva cealaltă. Nu uita că ești în competiție cu alte proprietăți și este necesar să pui în valoare cât mai bine posibil proprietatea.

Este necesar să te diferențiezi. Puneți această întrebare: Dacă azi ai merge să vizionezi 10 proprietăți, seara înainte de culcare la care te-ai gândi? Care ți-a rămas în minte?…

Când începe negocierea în imobiliare?

Ne gândim doar la preț? Nu! Negocierea ca și marketingul este un proces continuu, care începe de la primele contacte, de la primul potențial compărător, de la prezentarea proprietății, condițiile de tranzacționare, modalități de plată, condiții de eliberare, lucrurile care rămân în casă, avansul…

Atrag atenția prin a spune că în tot acest proces al vânzării este foarte posibil să nu mai vezi foarte limpede, ești implicat emoțional, este vorba de banii tăi, este vorba de proprietatea ta, este o presiune care apare de nicăieri și pentru care nu ești pregătit. Este foarte posibil ca multe lucruri ale proprietății să fie făcute, construite de tine, de mîna ta, doar tu știi cât ai muncit acolo. Sunt foarte multe lucruri ce pot crea presiune atunci când un cumpărător se intanește cu un vânzător… mai ales dacă sunt la prima lor tranzacție… O tranzacție poate fi ratată pentru un joc de cuvinte nepotrivit… mama lui de orgoliu!

Fotograf profesionist pentru poze de calitate

Marea majoritate a cumpărătorilor caută case online, așa că fotografiile profesionale sunt absolut necesare.

Statistica arată că 76% dintre cumpărătorii care au cumpărat în ultimele luni au declarat că vizualizarea fotografiilor profesionale a fost extrem de importantă pentru decizia lor de cumpărare a unei case. Fotografiile profesionale pot costa câteva sute de euro, dar sunt bani bine investiți pentru a-i convinge pe potențialii cumpărători să vină la vizionare.

Descriere atrăgătoare și cuprinzătoare a anunțului este vitală.

Descrierea anunțului este următorul lucru la care se uită cumpărătorii după fotografii, așa că o descriere atrăgătoare și cuprinzătoare a anunțului este vitală. În plus, cumpărătorii pot căuta prin cuvinte-cheie dacă sunt în căutarea unor caracteristici specifice, astfel încât, dacă se evidențiază cele mai bune atribute ale casei. cu ajutorul unor cuvinte-cheie strategice, ne putem asigura că proprietatea ajunge în fața cumpărătorilor potriviți.

Foarte important este să aducem anunțul proprietății în fața potențialilor cumpărători. Depinde în întregime de strategia aleasa și să facem treaba asta cât mai bine. Asta înseamnă că va trebui să jonglăm cu listarea în mediul online, poate chiar și publicarea proprietății cu puțină reclamă țintită către avatrul clientului prin rețele de socilalizare, tipărirea de pliante și broșuri poate fi o altă modalitate de a aduce cumpărătorii la ușă… Spuneți-le prietenilor, vecinilor, colegilor de serviciu și membrilor comunității că vindeți.

Pregătirea casei pentru vânzare: Sfaturi esențiale pentru o vânzare rapidă și profitabilă

Un pas important înainte de a scoate casa la vânzare este pregătirea acesteia pentru vânzare. Pur și simplu, veți dori ca locuința dvs. să arate perfect înainte de listare, astfel încât să puteți obține o sumă cât mai mare din tranzacție. Tot acest proces de pregătire a proprietății este esențial. Se estimează că în medie, casele aranjate se vând cu 88% mai repede și cu 20% mai mult decât cele care nu sunt aranjate.

1. Curățenie temeinică

O curățenie în profunzime în casa dvs. este esențială. Curățați fiecare colțișor, ca de Paște sau Crăciun. Acoperiți mochetă, parchet, feronerie, iar feroneria și feroneriile trebuie să fie impecabile. Fiecare colțișor din casă trebuie să strălucească.

2. Depozitați obiectele personale

Depozitați (ascundeți) obiectele cu caracter personal, fotografiile, bibelourile și suvenirurile. Îndepărtarea acestor obiecte va face ca locuința să pară mai generoasă și primitoare.

3. Mobilier și vopsire

Luați în considerare să îndepărtați mobilierul inutil și eventual să aplicați un strat proaspăt de lavabilă pe pereți pentru a da un aspect curat și modern.

4. Îngrijirea animalelor de companie

Faceți un plan pentru animalele de companie și bunurile lor. Cumpărătorii nu ar trebui să observe prezența animalelor de companie în timpul turului. Aspirați regulat, îndepărtați deșeurile și asigurați-vă că bunurile animalului sunt puse deoparte înainte de o prezentare.

5. Luminozitatea casei

Asigurați-vă că locuința are multă lumină naturală în fiecare cameră. Deschideți perdelele și jaluzelele pentru a lăsa să intre lumina naturală și, dacă este necesar, înlocuiți becurile cu unele mai puternice.

6. Reparații necesare

Nu este nevoie să renovați complet casa, dar este important să faceți reparațiile necesare. Micile probleme cosmetice, cum ar fi găurile în pereți sau robinetele care picură, trebuie reparate pentru a evita orice observații negative din partea cumpărătorilor.

7. Aspectul exterior

Exteriorul casei este la fel de important. Va fi primul lucru pe care îl va vedea un cumpărător, așa că asigurați-vă că aveți o curte îngrijită, cu gazon tuns și flori proaspete plantate. O curte îngrijită poate face diferența în atragerea unui cumpărător.

8. Competiția de pe piață

Dacă două sau mai multe proprietăți cu aceleași caracteristici sunt pe piață în aceeași zonă, la același preț, proprietatea care arată mai bine se va vinde cel mai probabil prima. Asigurați-vă că locuința dvs. este în cea mai bună formă posibilă.

Câte moduri de a tranzacționa o proprietate există pe piața imobiliară?

  1. Vânzare Proprietate Singur – Este Oportun!
    Este în regulă să tranzacționezi o proprietate singur dacă ai experiență, dar trebuie să fii atent să nu stabilești prețul doar în funcție de nevoile tale. Asigură-te că prețul reflectă realitatea pieței pentru a evita riscurile de a nu atrage cumpărători.

  2. Intermedierea Deschisă – Cum Funcționează?
    Intermedierea deschisă presupune că agentul imobiliar poate reprezenta atât vânzătorul, cât și cumpărătorul, sau nu reprezintă pe nimeni în mod oficial. În acest caz, interesul principal al agentului este să finalizeze tranzacția, chiar și fără un contract formal, ceea ce poate duce la o colaborare mai puțin eficientă.

    Dezavantajele intermedierii deschise:

    • Conflict de interese: Agentul poate favoriza cumpărătorul, având interesul de a încheia rapid tranzacția.
    • Marketing minim: Promovarea proprietății se face cu costuri reduse, ceea ce poate limita expunerea pe piață.
    • Lipsa concurenței pe preț: Fără o concurență reală între agenți, prețul nu este optimizat.
    • Lipsa colaborării între agenți: Intermediarii nu colaborează între ei, ceea ce reduce numărul de cumpărători potențiali.
    • Lipsa consultanței: Agentul nu oferă consiliere adecvată pentru stabilirea unui preț corect și a unei strategii de vânzare eficiente.
  3. Exclusivitatea în Tranzacționarea Proprietății
    În cazul exclusivității, vânzătorul colaborează cu un singur agent imobiliar sau agenție. Deși acest mod de tranzacționare poate aduce beneficii, există și dezavantaje, cum ar fi:

    • Conflict de interese: Agentul poate nu mai este complet obiectiv și ar putea să acționeze în interes propriu.
    • Lipsa colaborării cu alți agenți: Agenția nu va coopera cu alți intermediari, ceea ce poate limita opțiunile pentru vânzător.
    • Preț nerealist: Agentul va respecta prețul solicitat de vânzător, chiar dacă acesta nu este în concordanță cu realitatea pieței.
    • Promovare limitată: Investițiile în promovare sunt reduse, ceea ce poate însemna o expunere scăzută a proprietății.

Concluzie: Alegerea modului de tranzacționare a unei proprietăți depinde de preferințele și obiectivele vânzătorului. Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale, iar pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să înțelegi procesul complet și să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

REPREZENTAREA EXCLUSIVĂ – AVANTAJE PENTRU VÂNZĂTORI

COMISION 0% PENTRU CUMPĂRĂTOR

Știi exact pentru cine lucrezi și ale cui interese le reprezinți!

Rolul meu ca agent de reprezentare exclusivă este să identific cel mai bun cumpărător, să obțin cel mai bun preț în cel mai scurt timp posibil și cu un efort minim din partea vânzătorului, adaptat condițiilor actuale de piață.

Beneficiile listării în reprezentare exclusivă

  • Reprezentantul imobiliar lucrează doar în interesul vânzătorului, acționând ca un veritabil partener al acestuia. Succesul brokerului este legat direct de succesul tranzacției.
  • Transparență și onestitate față de cumpărător, oferindu-i informații reale, precise și acces complet la detaliile proprietății.
  • Economie de timp și efort atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător.
  • Plan de marketing profesionist, incluzând:
    • Poziționarea corectă a proprietății pe piață;
    • Fotografii profesionale;
    • Home staging;
    • Negocierea celor mai bune condiții pentru vânzător.

Reprezentarea exclusivă – O strategie avantajoasă

  • Colaborare extinsă: brokerul colaborează cu toate agențiile, asigurând accesul neîngrădit al cumpărătorilor la proprietate.
  • Strategie clar definită prin contract scris, cu asumarea clară a responsabilităților.
  • Motivație maximă: agentul de reprezentare investește timp, resurse financiare și expertiză pentru a maximiza șansele unei tranzacții rapide și avantajoase.
  • Concurență reală între cumpărători, generată de un proces bine gestionat, care permite vânzătorului să aleagă cea mai avantajoasă ofertă.

Avantajele vânzătorului prin reprezentare exclusivă

  • Acces total la toți cumpărătorii din piață, inclusiv cei care lucrează prin alte agenții;
  • Un plan de marketing complet și adaptat specific proprietății;
  • Utilizarea celor mai eficiente instrumente din domeniul imobiliar;
  • Suport constant și consiliere pentru a lua cele mai bune decizii.

Prin reprezentare exclusivă, vânzătorul beneficiază de un proces sigur, eficient și optimizat pentru maximizarea rezultatului final!

Ce fac eu că să ajung la rezultate cu clienții mei?

Succesul unei vânzări se datorează și faptului că sunt dispus să fac mai mult decât alții.

Vânzările nu sunt un domeniu în care să lucrezi de unul singur. Lucrez și stabilesc relații de parteneriat cu colegii din piață imobiliară.

Este piața cumpărătorului sau piața vânzătorului?

Când piața imobiliară este în boom și prețurile cresc, casele se pot vinde în câteva zile. În schimb, când piața scade, timpul de vânzare poate crește către câteva luni.

Agentul imobiliar vă poate spune dacă în zona dvs. piața este una a cumpărătorului sau una a vânzătorului. Pe o piață a vânzătorului, puteți cere puțin mai mult decât vă așteptați să primiți, doar ca să vedeți reacțiile. Pe o piață a cumpărătorului, este nevoie să vindeți repede și trebuie să stabiliți un preț atractiv.

Criteriile pe care se stabilesc condițiile de piață sunt următoarele:

dacă o proprietate stă pe piață sub 50 de zile până la momentul vânzării – piața este a vânzătorului.

dacă o proprietate stă pe piață între 50 și 100 de zile până la momentul vânzării – piața este a cumpărătorului.

dacă o proprietate stă pe piață peste 100 de zile până la momentul vânzării – piața este în recesiune.

Valul interesului

Odată cu vânzarea proprietății, captarea atenției valului inițial de cumpărători este cheia pentru maximizarea prețului. După ce acest prim val trece, numărul vizionărilor și forța potențialelor oferte scad de regulă pe măsură ce fiecare săptămână trece.

Pentru a prinde valul urmați acești pași cheie:

Pregătiți-vă casa pentru vânzare având cumpărătorul țintă în minte.

Poziționați-vă casa din punct de vedere a prețului în acord cu condițiile de piață curente.

Spuneți o poveste prin fotografii profesionale de înaltă calitate.

Selectați un agent care va promova personal casa dvs. folosind internetul și materiale tipărite ca să atragă o plajă cât mai largă de potențiali cumpărători.

Gandiți-vă la un produs  care stă pe raftul magazinului de 6 luni, este prăfuit și nu îl ia nimeni. Credeți că mai este cineva interest să-l cumpere? Dar… dacă vi l-aș oferi la un preț mai bun știind că nu este expirat, ați dori să-l cumpărați? …care este strategia ca următoarea proprietate vândută să fie proprietatea dumneavoastră?

Sincronizarea pieței

Nu putem controla piața, dar putem controla strategia pe care o folosim în stabilirea prețului, astfel încât să stabilim cea mai bună valoare indiferent de ce face piața.

 

Prezentarea casei

Mai mult ca oricând, maximizarea valorii unei case a devenit o știință care necesită rigoare, disciplină și inovație continuă.

Este necesară o strategie de marketing cu tactici dovedite pentru a genera cea mai mare expunere pentru casa dvs. în rândul potențialilor cumpărători calificați.

În ultimii 19 ani am ajutat atât vânzătorii, cât și cumpărătorii să-și rezolve nevoile imobiliare, să vândă sau să cumpere o proprietate.

Hai să vorbim, consultanța este gratuită și fără nicio obligație. Pot obține pentru tine rezultate bune într-un timp mai scurt.

Vom discuta lucruri simple, vom descoperi împreună de ce nu s-a vândut până acum proprietatea, ce s-a încercat în procesul de vânzare și ce nu a funcționat. Vom  stabili care sunt modalitățile prin care s-ar vinde proprietatea. Nu pot face minuni în procesul de vânzare, dar promit o discutuție onestă și transparentă.

Cristian Pana tel: 0729209071

Call Now Button