#004 Pregățiți-vă casa pentru vânzare

Un pas important înainte de a scoate casa la vânzare este de a vă pregăți casa pentru vânzare. Pur și simplu, veți dori ca locuința dvs. să arate perfect înainte de listare, astfel încât să puteți obține o sumă cât mai mare de pe urma tranzacției. Tot acest proces de pregătire al proprietății este foarte important.

Se estimează că, în medie, casele aranjate se vând cu 88% mai repede și cu 20% mai mult decât cele care nu sunt aranjate.

Faceți curățenie temeinică – Faceți o curățenie în profunzime în casa dvs. ca de Paște sau de Crăciun. O curatenie exemplară de la mochetă, parchet, ferestre spălate și fiecare colțișor din casă să strălucească.

Depozitați (ascundeți) obiectele cu caracter personal, fotografiile, bibelourile, așa zisele suveniruri. Îndepărtarea tuturor acestor obiecte fac ca locuința să pară generoasă și primitoare.

Luați în considerare să îndepărtați mobilierul care nu este necesar și eventaul să dați un strat proaspăt de lavabilă.

Faceți un plan pentru animalele de companie și bunurile lor. Un cumpărător aflat în timpul unui tur nu ar trebui să își dea seama că în casa dvs. locuiește un animal de companie. Aspirați în mod regulat, îndepărtați deșeurile animalului de companie, puneți la loc bunurile animalului de companie înainte de o prezentare și aranjați ca animalul de companie să fie în altă parte în timpul tuturor prezentărilor.

Asigurați-vă că locuința dvs. are multă lumină în fiecare cameră. Deschideți perdelele și jaluzelele pentru a lăsa să intre lumina naturală, înlocuiți becurile cu unele mai puternice.

Faceți reparațiile necesare. Nu este nevoie să vă renovati casa complet, dar este important să remediați micile probleme cosmetice pe care cumpărătorii le vor observa în timpul vizionării.

La fel de important este exteriorul casei. Exteriorul casei va fi primul lucru pe care îl va vedea un cumpărător. Încercați să aveți o curte cât mai îngrijită cu gazonul tăiat și poate plantați câteva flori proaspete.

Ascundeți-vă obiectele de valoare. Asigurați-vă că obiectele de valoare, banii, medicamentele eliberate pe bază de rețetă și documentele cu informații personale sunt încuiate în siguranță.

Nu uita! Dacă două sau mai multe proprietăți cu aceleași caracteristici sunt pe piață în aceeași zonă, la același preț, cea care se află într-o stare mai bună se va vinde cel mai probabil prima.

Gânduri bune și multă inspirație,
Cristian Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button